top of page

Lobių dirbtuvių 10-mečio šventė

Atnaujinta: 2023-11-23

2023 m. lapkričio 7 d. šventėme 10 metų Lobių dirbtuvių jubiliejų. Lobiai gimė iš žmonių grupelės troškimo sukurti Medžio dirbtuves, kuriose kartu dirbtų staliai ir žmonės turintys intelekto negalią.


2013 metais buvo įkurta organizacija VšĮ „Lobių dirbtuvės“, kuri 2018 metais įsiliejo į VšĮ „Vilniaus Arkos bendruomenę“ ir tapo vienu iš šios bendruomenės padalinių.


Lobiai į Arkos bendruomenę atnešė PRASMINGĄ UŽIMTUMĄ. Kiekvienas žmogus turi savo misiją žemėje. Jei jau Viešpats pašaukė gimti, tai jis numatė ir šio žmogaus misiją. Lobiai ieško kiekvieno atėjusio žmogaus su intelekto negalia talento – ką jis geriausiai geba daryti, kas labiausiai sekasi, kas jam teikia daugiausia džiaugsmo?


Didelė yra Lobių komanda. Viso 14 pastovių darbuotojų, iš kurių vieni gauna darbo užmokestį, kiti – stipendiją. Prie komandos kiekvienais metais prisijungia 2 savanoriai iš užsienio.


Lobių dirbtuvių vadovė Vytautė, stalė Simona, asistentas Edvinas ir stalius Ričardas – tai keturios kolonos ant kurių laikosi visas Lobių dirbtuvių turinys: užsakymai, gamyba, bendrystė, edukacijos, talkos.


Andrius, Rolandas, Aurimas, Tomas, Mikas, Martynas, Gintaras, Deividas, Darius, Marius – tai Lobių širdis ir rankos. Kiekvieną dieną iš Vilniaus ir iš Čekoniškių atvažiuojantys į dirbtuves. Be jų įsitraukimo būtų kur kas sunkiau atlikti užsakymus.


Dūzgia, kaip koks bičių avilys, Lobiai diena iš dienos. Tad ir linkime Lobiams ilgo ir darnaus dūzgimo Viešpaties avilyje dar ilgus metus!


bottom of page