top of page

Su liūdesiu dalinamės tarptautinės Arkos inicijuoto tyrimo rezultatais apie Jean Vanier

Mieli draugai,


Su didžiuliu liūdesiu norime su jumis pasidalinti tyrimo apie Žano Vanje (Jean Vanier), kurį 2019m. pradėjo Tarptautinė Arkos Federacija. Tyrimo išvadas šiandien skelbiame su sunkia širdimi ir dideliu liūdesiu:


1. Jau šeštajame dešimtmetyje, priešingai nei buvo sakęs, Žanas Vanje žinojo, kodėl Katalikų Bažnyčia pasmerkė tėvą Tomą Filipą - už jo teorijas, pavadintas „melagingu misticizmu“, ir už seksualines praktikas su suaugusiomis moterimis, atliekamas remiantis šiomis teorijomis.


2. Tyrimo metu buvo gauti patikimi ir nuoseklūs šešių suaugusių moterų, neturinčių protinės negalios, liudijimai. Kiekviena iš šių moterų liudija, kad Žanas Vanjė iniciavo netinkamą seksualinį elgesį, dažniausiai dvasinio palydėjimo metu. Kai kurias moteris ši patirtis giliai sužeidė. Šios moterys viena kitos nepažinojo, tačiau jos pateikė panašius faktus apie netinkamus dvasinės ar mistinės patirties paaiškinimus, kuriuos Žanas naudojo pateisindamas tokį netinkamą seksualinį elgesį.

Daugiau apie tyrimo išvadas anglų ir prancūzų kalba galite sužinoti iš Tarptautinės Arkos Federacijos vadovų Stephen ir Stacy įrašyto video.

Šie atradimai šokiravo mūsų ir visas Arkos bendruomenes ir mes atvirai ir griežtai smerkiame tokius veiksmus, visiškai nederančius su vertybėmis, kurias deklaravo Žanas, ir prieštaraujančius bet kokioms asmens pagarbos ir padorumo taisyklėms, o taip pat esminiams „Arkos“ bendruomenės principams.


Prašome jūsų maldos ir užtarimo už visas Arkos bendruomenes pasaulyje.


Pagarbiai,

Rimantas Ramonas


Daugiau informacijos apie inicijuotą tyrimą rasite Tarptautiniame Arkos puslapyje (www.larche.org)


#sukrėtimas #JeanVanier #L'Arche

bottom of page