top of page

Kartu dirbdami mes galime daug pasiekti



Brangūs Betzatos bendruomenės draugai,


Martynas, Betzatos bendruomenės gyventojas, aną dieną pasakė:

„Lobių dirbtuvės iš pradžių man atrodė kaip eilinis fabrikėlis, o paskui ėmė rodytis, kad kažkas išskirtinio“.

Tai puikūs žodžiai nusakantys džiaugsmą padidėjusia bendruomene bei nauju bendruomenės gyvenimo etapu.

Prieš kelias savaites vyko 5-asis Lobių dirbtuvių gimtadienis. Nors gali būti, kad šis pavadinimas Jums dar nieko nesako... Šiais metais Betzatos bendruomenė stipriai paaugo. Po ilgo augimo ir svajonių meto, prie gyvenimo namų, kuriuose šiuo metu gyvena 8 žmonės su intelekto negalia, prisijungė medžio dirbtuvės, pavadinimu „Lobių dirbtuvės“. Ir dabar Betzatos bendruomenė jungia ir gyvenimo namus, ir dirbtuves, skirtus žmonėms su intelekto negalia. Šiose dirbtuvėse 10 žmonių su intelekto negalia kartu tu socialine darbuotoja bei meistru gamina įvairius gaminius iš medžio: stalus, lentynas, kėdutes, langines, vėjalentes, tvoras ir pan. bei organizuoja įvairius edukacinius užsiėmimus. Dirbdami čia žmonės siekia būti naudingi bei savo darbu prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo. Ši bendruomenės plėtra yra svarbus žingsnis visai bendruomenei.

Betzatos bendruomenė, prisijungdama prie kitų 152 bendruomenių 38-iose pasaulio šalyse, siekia atskleisti žmonių su intelekto negalia dovanas ir kartu kurti žmogiškesnį pasaulį. Gera matyti pokytį, kurį daro žmonės kartu siekdami tikslų. Sunkus darbas bei finansinė žmonių parama padeda skleisti bendruomenių, kaip ši, misiją.

Ir visgi, koks svarbus šis bendruomenės augimas. Nuo svajonės iki tikro susitikimo!

Betzatos bendruomenė per 14-iolika savo gyvavimo metų išaugo į brandžią organizaciją. Padidėjo ne tik žmonių su negalia, prisijungusių prie bendruomenės skaičius, padaugėjo ir draugų, savanorių, kelionių bei rėmėjų. Šiandien Betzatos bendruomenė ir toliau auga į savo ratą kviesdama visus besidominčius.

Per tuos metus bendruomenė sustiprėjo ir finansiškai. Pradžioje gyvavusi iš kelių dosnių žmonių bei projektų, Betzatos bendruomenės gyvenimo namų veikla šiandien didžiąja dalimi, apie 80%, yra finansuojama Vilniaus miesto bei rajono Savivaldybių, o apie 20 % remiasi į projektus bei atskirus rėmėjus. Tuo tarpu „Lobių dirbtuvių“ finansavimas yra mažiau stabilus. Nors 2019 m. yra siekiama gauti licenciją dienos globai teikti, kuri užtikrintų 60-70 % dirbtuvių finansavimo, tačiau šiuo metu „Lobių dirbtuvės“ pastovios paramos negauna. Jos išsilaiko atskirų projektų, savo parduodamos produkcijos bei rėmėjų dėka.

Be konkrečios ieškomos paramos – naujo lengvojo automobilio – bendruomenei taip pat svarbu surinkti reikiamas lėšas nuolatiniam gyvavimui užtikrinti. Išsiplėtus bendruomenei padidėjo ir bendruomenės einamosios išlaidos, kurios apima darbo užmokesčius, dirbančių asistentų mokymus, įvairios dirbtuvėms reikalingos technikos įsigijimą, jos išlaikymą bei kasdienio gyvenimo išlaidas. Ateinančiais metais bendruomenei reikalinga surinkti suma - 9 000 Eur.

Ar sutiktumėte kas mėnesį finansiškai prisidėti prie Betzatos bendruomenės gyvavimo? Ar svarstytumėte, kaip galite padėti šiame Betzatos bei „Lobių dirbtuvių“ augimo procese?

Kartu dirbdami mes galime daug pasiekti. Todėl labai kviečiame kiekvieną kas gali ir kiek gali prisidėti prie Betzatos bendruomenės misijos ir augimo. Nuoširdžiai dėkojame, kad esate kartu su mumis!


Rimantas Ramonas Betzatos bendruomenės vadovas

bottom of page